Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

МВнР: България приветства подписаното споразумение в Джеда между Суданската армия и Суданските паравоенни Сили за бърза подкрепа

[post-views]
МВнР обяви конкурс за графичен символ на Националната програма с инициативи за отбелязване на 20-ата годишнина от членството ни в НАТО

България приветства подписаното споразумение в Джеда, Саудитска Арабия, между Суданската армия и Суданските паравоенни Сили за бърза подкрепа (СБП) и техния ангажимент да защитават гражданите и да спазват международното хуманитарно право. Това написаха от Министерството на външните работи (МВнР) в Туитър.

Високо оценяваме опитите за посредничество на Саудитска Арабия и САЩ, както и последващи разговори, които биха довели до прекратяването на конфликта, пишат още от МВнР.

В споразумението от Джеда, сключено на 11 май, т.г, двете враждуващи страни са заявили, че се ангажират да позволят на всички цивилни безопасно да напуснат районите на конфликта и да защитават цивилните доставки.

На 15 април в Судан започнаха бойни действия между войските на генерал Абдел Фатах Бурхан и ген. Мохамед Хамдан Дагало, които прераснаха в кръвопролитни сблъсъци, които обхващат столицата Хартум и други големи градове.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани