Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

34 военнослужещи от Българската армия получиха сертификати за завършен курс за инструктори

[post-views]
34 военнослужещи от Българската армия получиха сертификати за завършен курс за инструктори

34 военнослужещи от Българската армия получиха сертификати за успешно завършен курс „За длъжност „Инструктор по общовойскова подготовка“ („Instruction Training Course“). Курсът се проведе в Професионалния сержантски колеж на Националния военен университет „Васил Левски“.

Екип от British Military Advisory and Training Team обучава българските военнослужещи. Ръководител на екипа е капитан Бенедикт Грифитс. Заедно с него във Военния университет бяха още четирима сержанти – инструктори Кевин Смит, Гари Робинсон, Джеймс Макалрайн Гаси и Вит Ловечек Вит.

Командирът на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков, началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов и четиримата му заместници полк. доц. д-р Николай Урумов, полк. Георги Крайнов, полк. инж. Георги Пенчев и полк. Иван Йовков присъстваха на заключителната церемония, на която бяха отличени и тримата най-добре представили се военнослужещи.

„Този курс е важен за професионалното израстване на всеки един от вас и аз вярвам, че ще успеете да приложите наученото от една от най-добрите армии. Армията трябва да се развива по нов начин и с нови лидери и се надявам това да сте вие“, каза началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов.

Генерал-майор Дешков, бригаден генерал Иван Маламов и капитан Грифитс си размениха плакети. Ръководителят на британския екип получи плакет и на Професионалния сержантски колеж. На всички инструктори от BMATT командирът на Сухопътни войски връчи по една монета за спомен.

34 военнослужещи от Българската армия получиха сертификати за завършен курс за инструктори

Курсът за инструктори продължи един месец и целта му е всички участници да получат допълнителна подготовка, необходима за заемане на длъжността „Инструктор по общовойскова подготовка” във формированията на Българската армия.

Занятията са с теоретико-практическа насоченост и предоставят на обучаемите знания и умения, за да могат те да планират, организират, подготвят и провеждат занятия, свързани с общовойсковото обучение така и с обучението по военно-лидерска подготовка на различни категории военнослужещи. „След завършване на курса обучаемите трябва да могат изпълняват самостоятелно контролни, методически и лидерски функции по отношение на своите подчинени“, уточнява директорът на Професионалния сержантски колеж офицерски кандидат Крум Вачков.

Източник: nvu.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани