Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Американският гвардеец, заподозрян за изтичането на секретни документи на правителството на САЩ, остава в ареста до започване на процеса

[post-views]
Американският гвардеец, заподозрян за изтичането на секретни документи на правителството на САЩ, остава в ареста до започване на процеса

Съд в Бостън, щата Масачузетс, постанови американският гвардеец Джак Тейшейра, заподозрян в изтичането на секретни документи на американското правителство, да остане в ареста до започване на процеса срещу него по обвинения в нарушаване на Закона срещу шпионажа, предаде Ройтерс.

Съдия Дейвид Хенеси взе това решение, след като адвокатите на 21-годишния Джак Дъглас Тейшейра поискаха клиентът им да бъде поставен под домашен арест до началото на процеса.

Арестуваният на 13 април военнослужещ от американската Национална гвардия Тейшейра, е главният заподозрян за разкриването на американски секретни документи, свързани с войната в Украйна и множество други въпроси. Смущаващото изтичане на поверителни документи накара американското правителство да потърси отговор защо не е успяло да предотврати разкриването на жизненоважни за националната сигурност тайни.

„Кого е изложил на риск ли?“, запита съдия Хенеси по време на съдебното изслушване и добави: „Може да направите цял списък дълъг като телефонен указател“.

Тейшейра се появи на изслушването облечен с оранжеви затворнически дрехи, посочва Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани