Информационен център на Министерство на oтбраната

Министър Никола Стоянов ще открие форум за представяне на възможностите за кандидатстване по Европейския фонд за отбрана

Министър Никола Стоянов ще открие форум за представяне на възможностите за кандидатстване по Европейския фонд за отбрана

Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов ще открие Национален информационен ден, посветен на Европейския фонд за отбрана. В рамките на събитието, което ще започне от 10:00 часа в “София тех парк”, ще бъдат дискутирани възможностите за кандидатстване на българските предприятия по програмата и условията за подаване на проектни предложения, съобщиха от ведомството.

Форумът се организира от Министерството на икономиката и индустрията, а участие в него ще вземат представители на Европейската комисия, на научно-изследователските и браншови организации, на университетските и академични среди, и на бизнеса.

Европейският фонд за отбрана е финансов инструмент на Европейската комисия за насърчаване на сътрудничеството между фирмите от ЕС в областта на отбраната, университети, научни институти и др. за увеличаване на капацитета на отбранителната промишленост. За 2023 г. Фондът е с бюджет от почти 1,2 млрд. евро, като 72 млн. евро от тях са предназначени за проекти на малки и средни предприятия, а други 41 млн. евро ще финансират разработки за “революционни технологии”.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top