Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Откакто встъпих в длъжност, броят на ударите ни срещу ирански цели в Сирия се удвои, заяви израелският министър на отбраната

[post-views]
Израел изстреля нов разузнавателен спътник

Министърът на отбраната на Израел снощи заяви, че новото израелско правителство е увеличило значително броя на ударите по ирански цели в Сирия, откакто е встъпило в длъжност в края на миналата година, предаде Асошиейтед прес.

Йоав Галант не посочи точния брой на въздушните удари. Това изказване обаче, което той направи на конференция, посветена на въпросите на сигурността, е рядък публичен коментар за израелската военна активност в Сирия, отбелязва АП.

„Откакто встъпих в длъжност, броят на израелските удари срещу иранците в Сирия се удвои“, изтъкна Галант. „Като част от тази кампания ние работим методично за нанасяне на удари по иранските разузнавателни способности в Сирия“, каза той. „Тези удари нанасят значителни щети на опитите на революционната гвардия да установи опорна точка на няколко километра от израелската граница“, уточни израелският министър.

Представители на израелските власти признават, че израелските въоръжени сили са извършили стотици удари по ирански цели в Сирия, където действат ирански сили, изпратени от Техеран в помощ на президента Башар Асад, посочва АП. Редки са обаче през годините случаите, в които израелски представители са коментирали конкретни операции.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани