Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Италианското правителство дава над 2 млрд евро за поправяне на щетите от наводненията

[post-views]
Италианското правителство дава над 2 млрд евро за поправяне на щетите от наводненията

Постановлението е за спешни интервенции за справяне с извънредната ситуация, причинена от наводненията от 1 май тази година.

„Тази първа разпоредба предвижда отпускане на над два милиарда евро за районите, засегнати от наводнението. Намирането на два милиарда евро за няколко дни не е лесно работа“, каза премиерът Джорджа Мелони.

Губернаторът на областта Стефано Боначини уточни, че един милиард евро ще са нужни само за пътната и железопътна инфраструктура. Щетите са огромни и много производства не само в селското стопанство не са в състояние да работят. Поради това указът обхваща помощи за фирми и работници и в тази посока.

Според Мелони ще е необходимо и друго постановление за милиарди евро, необходими за цялостната реконструкция на областта. Очакват се 400 милиона от европейските фондове.

В четвъртък председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще посети пострадалия регион. Червеният код в него е все още в сила. Евакуирани са още над 23 000 души, затворени са над 600 пътища, една трета от които в района на главния град Болоня.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани