Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Курсант Димитър Димов получи Наградата на Шумен

[post-views]
Курсант Димитър Димов получи Наградата на Шумен

Курсант Димитър Димов получи Наградата на Шумен
Курсант Димитър Димов получи Наградата на Шумен

На тържествена церемония днес бяха връчени Наградите на Шумен за принос в образованието и науката и званието “Златна значка”. По традиция тези отличия се връчват на заслужилите ги на 24 май. Курсант Димитър Димов от факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ на НВУ “Васил Левски” получи Наградата на Шумен в категория “Студент на годината в областта на природните, математическите и технически науки“. В категорията “Студент на годината в областта на хуманитарните и педагогическите науки” Наградата на Шумен е за Славея Семова от ШУ “Епископ Константин Преславски”.

Церемонията се състоя пред сградата на Община Шумен, а заслужилите получиха високите отличия от кмета Любомир Христов и председателя на Общинския съвет Ася Аспарухова, съобщама shum.bg.

Със “Златна значка” бе удостоена проф. Кина Вачкова. Званието й бе връчено заради цялостния й принос в областта на науката, просветата и културата, обществено значимата й дейност, която е допринесла за издигане имиджа на Шумен като град с културни ценности и пазител на традициите, и във връзка с нейната 80-годишнина.

“Шумен ми даде любимата работа, която върша вече над 50 г. Заедно с моите колеги подготвихме стотици студенти и докторанти, които днес раздават светлина. Благодаря”, каза при получаването на отличието проф. Вачкова.

Курсант Димитър Димов получи Наградата на Шумен

След това с Наградата на Шумен бяха отличени най-успешните в областта на образователното и научно дело за 2022 г.

Деница Янкова от ППМГ “Нанчо Попович” е носител на Наградата на Шумен в категорията “Ученик на годината в хуманитарната и природо-математическата област”. За “Ученик на годината в областта на изкуствата и спорта” наградата взе Силвия Желева от ППМГ “Нанчо Попович”.

Димитър Димов от НВУ “Васил Левски” получи Наградата на Шумен в категория “Студент на годината в областта на природните, математическите и технически науки“. В категорията “Студент на годината в областта на хуманитарните и педагогическите науки” Наградата на Шумен е за Славея Семова от ШУ “Епископ Константин Преславски”.

В категорията “Учител на годината в системата на предучилищното образование” с наградата на Шумен бе отличена Полина Николова старши учител в ДГ “Братя Грим”. “Учител на годината в сферата на природните, математическите и техническите науки” е инж. Тонка Георгиева-Николова, старши учител по информационни технологии в ППМГ “Нанчо Попович”. Наградата на Шумен в категория “Учител на годината в сферата на хуманитарните науки” е за Лина Янбастиева-Петрова – старши учител по английски език в СУ “Йоан Екзарх Български”.

В категорията “Директор/заместник-директор на детска градина” Наградата на Шумен получи Яна Жечева – директор на ДГ “Латинка”. В категорията “Директор/заместник-директор на училища, центрове за личностно развитие и специализирани обслужващи звена” Наградата на Шумен е за Тихомир Трифонов, директор на ОУ “Св.Св. Кирил и Методий” с. Царев брод

В категорията “Студентска формация” Наградата на Шумен отива при отбора по баскетбол на ШУ “Епископ Константин Преславски”. Отличието получи преподавателят и треньор на отбора Янко Янков.

Наградата на Шумен в категорията “Академичен и научноизследователски екип в системата на висшето образование” е за Научен център “Преславска книжовна школа” към ШУ “Епископ Константни Преславски”. Наградата получи проф. Веселин Панайотов, директор на центъра.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани