Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Парламентарна делегация ще бъде приета от папа Франциск

[post-views]
Парламентарна делегация ще бъде приета от папа Франциск

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация ще бъдат приети на аудиенция при папа Франциск. Българската делегация е на традиционно посещение в Рим и Ватикана по случай 24 май.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще проведе среща на четири очи с папа Франциск, която ще бъде последвана от разширена аудиенция с участието на водената от него делегация. По време на визитата е предвидена и среща на Желязков с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство Кардинал Пиетро Паролин.

Днес, когато страната ни чества Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, официалната българска делегация, в която участват депутатите Десислава Атанасова, Атанас Атанасов, Цончо Ганев, Филиз Хюсменова, Ирена Анастасова и Тошко Йорданов,  ще се поклони пред гроба на Св. Кирил в базиликата „Сан Клементе“, където ще бъде отслужена тържествена православна литургия, водена от Негово Високопреосвещенство Западно- и средноевропейски митрополит Антоний.

Българската парламентарна делегация ще посети базиликата „Санта Мария Маджоре“, в която славянските книги са получили официално признание от папа Адриан II и базиликата „Санта Праскеде“ – в манастира на която са пребивавали светите братя Кирил и Методий по време на престоя им в Рим през IX век. Венци и цветя ще бъдат поднесени на паметника на Иван Вазов.

В програмата на председателя на Народното събрание Росен Желязков е предвидена среща с държавния глава на най-старият рицарски орден в света – Суверенния Малтийски орден – Джон Дънлап.

Желязков ще се срещне и с председателя на Камарата на депутатите Лоренцо Фонтана в италианския парламент.

Днес  ще се проведе и традиционният официален прием в българското посолство в Рим по случай празника на духовността.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани