Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Прокуратурата в Илинойс оповести резултатите от мащабно разследване за педофилски посегателства, извършени от католически свещеници

[post-views]
Съдът нареди на Доналд Тръмп да плати 83,3 милиона долара на писателката Елизабет Джийн Карол, той ще обжалва

Повече от 450 католически духовници в американския щат Илинойс са извършили сексуални посегателства над близо 2000 деца от 1950 г. насам, сочат данните от мащабно разследване, предаде Асошиейтед прес.

Главният прокурор на Илинойс Куаме Раул заяви на пресконференция, че разследващите са установили, че между 1950 и 2019 г. 451 католически духовници са посегнали на 1997 деца, но призна, че в много случаи давността е изтекла и тези насилници никога няма да бъдат изправени пред правосъдието.

„Надявам се, че този доклад ще хвърли светлина както върху лицата, които са … малтретирали невинни деца, така и върху представителите на църковното ръководство, които са прикривали тези злоупотреби“, каза Раул. „Извършителите може би никога няма да бъдат подведени под отговорност“ допълни прокурорът. Той подчерта, че целта на разследването е виновните все пак да бъдат посочени и да бъдат овъзмездени в някаква степен.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани