Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гвардейският представителен духов оркестър ще е част от тазгодишното издание на джаз фестивала „Цветовете на джаза“ в Стара Загора

[post-views]
Гвардейският представителен духов оркестър ще е част от тазгодишното издание на джаз фестивала „Цветовете на джаза“ в Стара Загора

Гвардейският представителен духов оркестър ще е част от тазгодишното издание на джаз фестивала „Цветовете на джаза“ в Стара Загора. Това съобщават от пресцентъра на община Стара Загора, която е организатор на проявата. Те ще зарадват публиката в Града на липите още в първия фестивален ден, на 8 юни. На сцената на Античен форум „Августа Траяна“ ще излязат 50 музиканти гвардейци с диригент подполковник Ради Радев.

В изпълненията на оркестъра са съчетани професионализъм и майсторство, както и репертоар с широк музикален диапазон – от богатство на ритми и звучене на българската народна музика до военните маршове, класика, естрада и джаз.

Както БТА писа, начало на тазгодишното издание на джаз феста в Стара Загора ще даде един от любимите български изпълнители Васил Петров. Той ще се качи на сцената с виртуозните инструменталисти Йордан Тоновски (пиано), Кристиан Желев (ударни), Христо Минчев (бас).

Музикалният форум тази година ще се проведе между 8 и10 юни в Стара Загора.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани