Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Манчестър Юнайтед си гарантира участие в Шампионската лига след победа с 4:1 над Челси

[post-views]
Манчестър Юнайтед и Тотнъм не се победиха в зрелищен мач с четири гола

Отборът на Манчестър Юнайтед си осигури участие в Шампионската лига, след като се наложи над Челси с 4:1 в отложен мач от 32-рия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи“ изпревариха тимът на Нюкасъл и вече са на трето място в класирането със 72 точки кръг преди края. Челси заема 12-ста позиция с 43 точки което е антирекорд за лондончани

Тимът на Ерик тен Хаг показа забележителна ефективност, като Каземиро откри резултата в шестата минута, а Антони Марсиал удвои преднинана в добавеното време на първата част, докато Михайло Мудрик, Кай Хаверц и Конър Галахър направиха пропуски за Челси.

След почивката Бруно Фернандеш направи резултата класически 3:0 от дузпа, а Маркъс Рашфорд вкара четвъртото попадение за „червените дяволи“.

В последната минута на добавеното време Жоао Феликс вкара почетния гол за Челси.

В 26-ата минута нападателят на домакините Антони бе изведен принудително от терена с носилка заради тежка контузия на глезена след единоборство с Тревор Чалоба.

Тка Манчестър Юнайтед си осигури участие в Шампионската лига и продължава с пълна мобилизация към предстоящият финал в ФА Къп срещу градския съперник Манчестър Сити насрочен за 3 юни.

В класирането Манчестър Юнайтед е трети с актив от 72 точки, на два пункта пред четвъртия Нюкасъл. Челси пък е 12-и с 43 точки от 37 изиграни срещи.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани