Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Разпитвали Гешев 4 часа по сигналите на Сарафов

[post-views]
Разпитвали Гешев 4 часа по сигналите на Сарафов

Главният прокурор Иван Гешев е бил разпитван в продължение на 4 часа от наблюдаващ прокурор от Софийската градска прокуратура. Разпитът е във връзка с подадените от заместника му и директор на националното следствие Борислав Сарафов сигнали за неправомерно подслушване, неправомерно владеене на имот на прокуратурата и за оказване на въздействие върху наблюдаващия прокурора по делото „Барселонагейт“.

В понеделник той даде ново изявление, което продължи почти 2 часа за опитите и натиска да бъде принуден да подаде оставка като главен прокурор. Малко преди това за първи път в историята си Върховна касационна прокуратура обяви списък от сигнали, получени във ВКП през последната седмица и по които започва работа. Сред тях са висши политически лица, както и двама членове на Висшия съдебен съвет, които преди това бяха подписали искане за оставката на Гешев.
Докато текат исторически събития около свалянето на Иван Гешев, той, заместник-главните прокурори Даниела Машева, Красимира Филипова и говорителят му Сийка Милева се срещнаха с близки и роднини на жертви на тежки пътнотранспортни произшествия. Срещата бе по инициатива на гражданите. Главният прокурор изрази съпричастност към скръбта на роднините и подкрепи очакванията им за спешни и адекватни законодателни реформи във връзка с престъпления по транспорта, предизвикани от пияни и дрогирани шофьори. Заместник-главният прокурор Красимира Филипова припомни, че проблемът с наказанията при пътнотранспортни произшествия с пияни и дрогирани водачи е бил идентифициран от ПРБ още през 2020 г. Тогава прокуратурата внесе в Народното събрание експертни предложения за законодателни промени, които досега не са обсъдени от народните представители.

Най-ново

Единична публикация

Избрани