Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Поредна нощ Киев под обстрел, войната в Украйна се усети в Москва

[post-views]
Руските сили търпят сериозни загуби, но напредват в битката за Бахмут

Украинската столица Киев прекара поредна тежка нощ, след като беше подложена на ново руско въздушно нападение-17-тото от началото на месеца. Съобщава се за един загинал. В същото време Русия потвърди, че е отразила предполагаема украинска атака с дронове срещу столицата Москва.

Нападенията с безпилотни летални апарати срещу цели на територията на Русия стават все по-често явление, но последната атака с дронове срещу Москва е без прецедент.

Властите съобщават, че противовъздушните силите на страната са свалили или неутрализирали няколко дрона.

За сега няма данни за тежко пострадали или ранени. Според наличната информация засегнати са частично няколко жилищни сгради.

Руското министерство на обраната заяви, че атаката е дело на режимът в Киев и я определи като „терористична“.

Украйна отрече да стои зад нападението. „Нямаме нищо общо с това, заяви Михайло Подоляк. Съветникът на президента Володимир Зеленски се пошегува, че част от изстреляните от Русия дронове срещу Украйна са решили да се върнат.

Междувременно украинската столица Киев се възстановява от поредната масирана руска въздушна атака, която е трета в рамките на два дни и 17-та от началото на месеца.

Властите съобщават, че при нападението е загинала 33 годишна жена, а най-малко 13 други са ранени. Има информация и за нанесени щети. Украинският президент Володимир Зеленски използва случая да благодари на западните си съюзниците за модерните противовъздушни системи, които по думите му продължават да спасяват човешки животи.

Експерти виждат във все по-интензивните руски въздушни удари опит от страна на Москва да упражни максимален натиск върху Киев в момент, когато украинската армия се подготвя за масирана контра-атака.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани