Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Няма да приемем действия, които не предвиждат увеличения на заплатите, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров

[post-views]
Синдикатите в България винаги сме били за влизане в Еврозоната, каза Пламен Димитров

Няма да приемем, а и хората няма да приемат, действия в следващите няколко месеца, които не предвиждат увеличение на заплатите. Готови сме на всякакъв вид протестни и стачни действия. Не защото ние го искаме, а защото хората отдолу ни го казват много ясно. Това съобщи пред журналисти в курорта Минерални бани президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров.

Цените продължават да растат. Вярно е, че инфлацията пада, но това е на годишна база, поясни Димитров.

Ще продължаваме да настояваме за минимална работна заплата 850 лева от първи юли, въпреки позицията на работодателите от тристранния съвет вчера, посочи още синдикалистът. Според него удължаването на Закона за бюджета трябва да бъде прието възможно най-бързо, за да могат пенсионерите да получат 12-процентното увеличение.

Възможно е сегашният парламент да приеме Бюджет 2023, преди евентуално да бъде разпуснат, смята още Димитров. Най-черният сценарий е бюджет за тази година да не бъде приет, да няма парламент, а удължителният срок на бюджета от 2022 година да изтече. Тогава държавата ще мине в режим на свободно падане, каза още Димитров.

Пламен Димитров беше в Минерални бани за откриването на Международния детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани