Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия твърди, че е унищожила „последния военен кораб“ на Украйна

[post-views]

Руското министерство на отбраната заяви днес, че преди два дни неговите сили са унищожили с ракетен удар в пристанището на Одеса „последния военен кораб“ на Украйна. Зсега няма коментар от страна на Киев за съдбата на плавателния съд, предаде Ройтерс.

„Последният кораб на украинския военноморски флот, „Юрий Олефиренко“, беше унищожен на военна котвена стоянка в пристанището на Одеса“, каза говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков във всекидневната си сводка за хода на войната. Той добави, че корабът е бил поразен на 29 май с „високоточни оръжия“ – фраза, която Конашенков използва за ракети – но не даде повече подробности.

Въоръжените сили на Украйна засега не са отговорили на запитването на Ройтерс за коментар.

Представители на украинските власти съобщиха в понеделник, че Русия е извела от строя пет самолета при атака срещу военна цел в Западна Украйна и е причинила пожар в черноморското пристанище Одеса с тежки въздушни удари сутринта.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да потвърди достоверността на твърденията на двете страни.

Руското министерство на отбраната каза също днес, че силите му са изтласкали украински подразделения от позиции около селищата Красногоровка и Ясиноватая в Донецка област, която Москва обяви за анексирана. То добави, че продължават „ожесточени сражения“ около Авдеевка – голям град между двете селища, който до голяма степен бе разрушен по време на продължаващите от месеци боеве.

Източник: bta.bg

Избрани