Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Инцидент над Вашингтон – изтребители прехванаха „Чесна“ в забранена зона

[post-views]
Най-малко 13 ранени в инцидента в метростанцията в Ню Йорк, съобщиха представители на правоприлагащите органи

Малък самолет вдигна под тревога изтребители F-16 във Вашингтон. Бойните самолети прехванали „Чесна“ да лети в забранена зона над американската столица, но не успели да установят контакт с пилота. В крайна сметка гражданският самолет се е разбил в планинска зона в щата Вирджиния, като сред останките не са открити оцелели.

Все още няма данни какво е накарало пилота на самолета „Чесна Ситейшън 560 Ви“ да се отклони от предварително зададения си маршрут от Елизабеттаун в щата Тенеси до Лонг Айлънд и да заобиколи Ню Йорк, преминавайки над федералната столица Вашингтон, преди да се разбие в планинска зона в щата Вирджиния.

Летателният апарат преминал през няколко зони с ограничен достъп над Вашингтон, което наложило вдигането на свръхзвукови изтребители F-16. Тътенът от преминаването на звуковата бариера е отекнал в целия столичен окръг, съобщават очевидци. Пилотите на изтребителите са използвали сигнални ракети да привлекат вниманието на колегата си от гражданската авиация, но безуспешно.

Не се изключва възможността причина за инцидента да е здравословен проблем на пилота на малкия самолет, посочват разследващите и уточняват, че с него така и не е осъществен контакт по радиовръзката.

По данни на Джон Ръмпел, директор на компанията, притежаваща Чесна-та, на борда на самолета са били дъщеря му, 2-годишната му внучка и бавачката й, които заедно с пилота са загинали при катастрофата.

Най-ново

Единична публикация

Избрани