Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сбъднати мечти, много забавления и усмивки за Деня на бащата в Националния военноисторически музей

[post-views]

Сбъднати мечти, много забавления и усмивки за Деня на бащата в Националния военноисторически музей

На 10 юни (събота) от 10.00 до 17.00 часа с вход свободен и многобройни атракции в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между таткото и детето. По традиция в  началото на лятната ваканция Музеят организира най-големия детски празник, в който всичко е безплатно, а забавленията и увлекателните игри са в изобилие.

Програмиране на роботи, рисуване върху вода, симулатор на състезателен автомобил, уред за канадска борба, снимки с любими анимационни герои, много спортни игри, дженга, впечатляващи химически експерименти, обработване на метал, VR разходка, магията на дървото и игри с награди са само част от забавленията за малчуганите и техните родители в този ден.

За първи път на събитието ще осъществим мечтата на всяко дете да влезе в ролята на смел пожарникар и да се качи в истински пожарен автомобил. Тези, за които професията „войник“ е любопитна, ще имат възможността да влязат в съвременни военни машини, предоставени от Българската армия. В атракцията „Експонатите оживяват“, която ще се реализира при подходящи метеорологични условия, всички желаещи ще могат да разгледат отвътре кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея – вертолет Ми-8, ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“ и подвижен радиовисотомер „Вершина“.

В този ден забавления ще има за всички – от най-малките до вече порасналите деца. Малчуганите и татковците ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, да се качат на багер, да покарат колело или тротинетка. Ще бъдат предизвикани да решат военна кръстословица, а първите 300 ще получат като награда електрическа количка. Лятната читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива, интригуващи истории и книжки за оцветяване, а в обособен ТВ кът ще гледат любими детски филми. Любителите на природата ще изживеят вълнуващи емоции в скаутски лагер, а най-артистичните ще могат да се включат и в интерактивен детски театър в 11 часа. Както винаги полезното съчетаваме с приятното и на децата до 10-годишна възраст ще бъде издадена пластика за градския транспорт, ако родителите им носят със себе си копие или снимка на акта за раждане. 

В Деня на бащата тази година се включват и филиалите на НВИМ – Музея на авиацията в Крумово, Парк-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей във Варна.

Събитието се реализира с подкрепата на Министерство на отбраната, столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, УНИЦЕФ България, Националната скаутска организация на България, Издателство „Клевър Бук“, Decathlon, Mindhub, HBO Mах, фирма „Дървеница“, Logitech, Детски парти център „Каса Митика“, Детската архитектурна работилница, Аурубис България, Фесто Производство, Клуб по фехтовка „Младост“, Мегатрон, Център за градска мобилност, Ес Еф Ей Ритейл 2 София, Ес Еф Ей Ритейл 3 София, Shell България, Куест Академи, АкаТаМуС, Софийска вода, списание „Образование и специализация в чужбина“. Събитието се осъществява със съдействието на водещия на „Стартер“ – Симеон Колев, и подкрепата на BG Radio.

Източник: nvim

Избрани