Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Уест Хям с първи трофей от 43 години, след победа над Фиорентина на финала в Лигата на конференциите

[post-views]
Уест Хям с първи трофей от 43 години, след победа над Фиорентина на финала в Лигата на конференциите

Уест Хям спечели трофея във второто издание на  третия по сила европейски клубен турнир по футбол Лигата на конференциите. „Чуковете“ триумфираха след победа на финала с 2:1 срещу Фиорентина, с което си осигуриха участие в Лига Европа през следващия сезон

Уест Хям се наложи над Фиорентина с 2:1 на стадион “Еден Арена” в Прага и спечели купата в турнира Лига на конференциите.

Това е първи европейски трофей за тима от Лондон от 1965 година, когато бе спечелена Купата на носителите на национални купи. Последният значим трофей на „чуковете” пък бе от ФА Къп, спечелен през 1980 година.

Успеха за тима на Дейвид Мойс дойде след попадения на Саид Бенрама от дузпа и на Джаред Боуен в последната минута на редовното време. За Фиорентина междувременно изравни Джакомо Бонавентура.

Малко след половин час игра капитанът на италианците Кристиан Бираги бе ударен с чаша в главата от феновете на Уест Хям, като се наложи да му бъде оказана лекарска помощ, а дикторът на стадиона предупреди, че мачът може да бъде прекратен заради проявите на английската публика. Наложи се Деклан Райс да успокои част от феновете.

В добавеното време на първата част Куаме от Фиорентина стреля с глава, а топката срещна десния стълб на вратата на Ареола. Йович вкара при добавката, но попадението не бе признато, тъй като сръбският нападател бе в положение на засада.

На почивката Артур Кабрал смени Лука Йович в нападението на Фиорентина, заради контузия на сърбина в последните минути на първото полувреме.

След края на мача фенове на Уест Хям нахлуха на терена, за да празнуват голямата победа с любимците си.

Със спечелването на трофея „чуковете”  си осигуриха и право на участие в Лига Европа през следващия сезон.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани