Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Затварят за ремонт Е – 79 между Мездра и село Люти дол; има обходни маршрути

[post-views]
Затварят за ремонт Е – 79 между Мездра и село Люти дол; има обходни маршрути

Започват строителните дейности по международния път Е – 79 между Мездра и село Люти дол. Поради сложността на строителните работи, отсечката ще бъде затворена за движение до края на годината, а трафикът е пренасочен по обходни маршрути.          

Проектът за модернизация на първокласния път между Ботевград и Мездра предвижда изграждането на четири ленти с разделителна ивица и обходни трасета извън населените места за транзитния трафик. Ремонтите започнаха преди две години.

Сега предстоят строителни работи по 12-километровия участък между Мездра и село Люти дол. Сложността на дейностите, които включват взриваване и обрушване на скатове, както и работа на пътното платно, налага пълно затваряне на отсечката.

Планирано е движението в района да бъде възстановено през декември тази година. Осигурени са четири обходни маршрута. За автомобилите се препоръчва второкласният път през Искърското дефиле и врачанските села Паволче и Челопек. Превозните средства над 3,5 тона са пренасочени през Златана Панега и прохода „Петрохан“ през летните месеци. Пълно описание на маршрутите е публикувано на интернет страницата на АПИ.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани