Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия съобщи, че Украйна е опитала да нападне руски кораб, охраняващ газопроводи в Черно море

[post-views]
Русия съобщи, че Украйна е опитала да нападне руски кораб, охраняващ газопроводи в Черно море

Руското министерство на отбраната съобщи днес, че Украйна е направила неуспешен опит да нападне кораб на руския Черноморски флот, който охранявал газопроводи в района, предаде Ройтерс. Корабът е наблюдавал ситуацията около газопроводите „Турски поток“ и „Син поток“ в Черно море, допълват от министерството.

Въоръжените сили на Украйна са атакували с катери без екипаж корабът „Приазовие“ на Руския черноморски флот, който осигурява безопасността на газопроводите „Турски поток“ и „Син поток“ в югоизточната част на Черно море, се посочва в съобщението на министерството на отбраната на Русия, цитирано от БГНЕС.

И още: „Днес около 1:30 ч. московско време Въоръжените сили на Украйна направиха неуспешен опит за атакуват с шест морски бързоходни катери без екипаж кораба „Приазовие“ на Черноморския флот, който изпълнява задачи по контрола на обстановката и осигуряването на безопасността по маршрутите на газопроводите „Турски поток“ и „Син поток“ в югоизточната част на Черно море“.

От министерството пишат също, че екипажът е унищожил всички катери с помощта на наличното въоръжение, докато корабът се е намирал на 300 км югоизточно от Севастопол: „Няма пострадали. Корабът не е бил повреден. Корабът „Приазовие“ на Черноморския флот продължава да изпълнява поставените задачи“.

От руското военно министерство допълват, че при нападението тази нощ, „както и при предишни подобни атаки, стратегическият разузнавателен безпилотен самолет RQ-4B Global Hawk на американските военновъздушни сили е извършвал разузнаване в централното въздушно пространство на Черно море“.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани