Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военното окръжие в Шумен с грамота „Приятел на архивите“

[post-views]
Военното окръжие в Шумен с грамота „Приятел на архивите“

В Държавен архив- Шумен, беше проведен Ден на отворени врати. Поводът бе Международния ден на архивите – 9 юни, съобщават от институцията. Традиционно бяха отличени номинираните в категориите „Приятел на архивите“, „Дарител на годината“ и „Читател на годината“. Военно окръжие – Шумен получи грамота в категорията „Приятел на архивите“ за успешната и ползотворна съвместна дейност през изминалата 2022 г. Отличието беше прието от подполковник Георги Георгиев – началник на Военно окръжие – Шумен. В категорията „Читател на годината” беше обявен читателят с най-много посещения в Държавен архив – Шумен за 2022 г. – г-жа Стела Славчева, а в категорията „Дарител на годината“ за 2022 г. беше отличен г-н Онник Ханесян.

Поздравителни адреси по повод празника бяха връчени от Национален военен университет „Васил Левски“ – В. Търново, Военно окръжие – Шумен, Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ – Шумен и Народно читалище „Добри Войников – 1856“ – Шумен.

След връчването на грамотите д-р Антония Панева – началник-отдел на ДА – Шумен, откри изложбата на Държавна агенция „Архиви“ „Осъждане и спасение. Съдбата на българските евреи 1940–1944 година“, която е включена като събитие в Националната програма за отбелязване на 80-та годишнина от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война и се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Бета Хараланова – председател на регионалната структура на българската еврейска организация „Шалом“ в Шумен, изнесе слово по повод годишнината от спасяването на българските евреи, както и за тяхната съдба в града.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани