Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

С Тръмп „е свършено“, ако обвиненията за класифицираните документи бъдат доказани, заяви бившият главен прокурор на САЩ

[post-views]
Американски съдия каза, че Тръмп вероятно е извършил престъпления, свързани с изборите

Бившият главен прокурор на САЩ Уилям Бар вчера защити обвиненията, повдигнати от специалния прокурор Джак Смит срещу Доналд Тръмп, и каза, че ако обвиненията, че бившият американски президент умишлено е задържал стотици документи с класифицирана информация бъдат доказани, то „с него е свършено“, предаде Ройтерс.

Бях шокиран колко важна е информацията в тези документи и колко са много и смятам, че обвиненията, повдигнати съгласно закона за шпионажа са солидни, заяви вчера Бар по „Фокс нюз съндей“. 

Дори и половината от това да е вярно, той е свършен, каза Бар.

Коментарът на Бар, който беше главен прокурор от февруари 2019 до декември 2020 г. по време на мандата на Тръмп, има голяма тежест и беше направен в момент, когато мнозина други републиканци нямат желание да критикуват Тръмп. Той е водещ кандидат за следващите президентски избори през 2024 г., посочва Ройтерс.

Утре Тръмп трябва да се яви пред федерален съд в Маями, за да му бъдат предявени обвиненията. Те включват съзнателно задържане на изключително важни документи, свързани с националната сигурност, възпрепятстване на правосъдието, неверни твърдения, заговор и укривателство.

Бившият президент смята да направи изявление след това, в 20:15 ч. утре вечер от своя голф клуб Бедминстър в Ню Йорк, казаха от щаба му.

В събота Тръмп заяви за изданието „Политико“, че ще продължи с кандидатпрезидентската си кампания, дори да бъде осъден по това дело и подчерта „Никога няма да се откажа“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани