Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трагичен инцидент в Нотингам – трима души бяха убити, други трима са ранени

[post-views]
Трагичен инцидент в Нотингам – трима души бяха убити, други трима са ранени

Британската полиция арестува 31-годишен мъж по подозрение в убийство, след смъртта на трима души в Нотингам. Рано сутринта три тела бяха открити в центъра на града. По-късно ван се опита да прегази други трима души, които са хоспитализирани, а един от тях е в критично състояние.

Британският град Нотингам се събуди отцепен и с блокирани пътища, след поредица от „трагични случаи“. Малко след 4 часа сутринта полицията е отговорила на сигнал в центъра на града, където двама души са открити мъртви. След това, при друг инцидент, ван се е опитал да прегази други трима души, които са ранени и настанени в болница. „Размина ни се за секунди“, споделят очевидци. По-късно, на различно местопрестъпление, е установена и трета жертва, посочват още органите на реда.

„Това е ужасен и трагичен случай, с отнети човешки животи. Смятаме, че трите убийства са свързани и има задържан“, коментира главният полицай на Нотингамшир Кейт Мейнел като подчерта, че разследването е в начален етап и детективите работят усилено, за да разберат какво точно се е случило. Молим обществото да прояви търпение, докато трае установяването на фактите, призова Мейнел и допълни, че през това време няколко основни пътни артерии ще останат затворени и ще бъде преустановено движението на градския транспорт.

Британският премиер Риши Сунак определи като шокиращи днешните събитията и благодари на органите на реда и службите за спешна помощ за навременната реакция.

В хода на разследването е обискирана жилищна сграда в Нотингам, а на този етап полицията не посочва тероризъм като възможен мотив за нападенията.

Най-ново

Единична публикация

Избрани