Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп пледира невинен по делото за злоупотреба със секретни документи

[post-views]
Доналд Тръмп получи обвинение от 34 пункта, определи решението на съда като „обида за нацията“

Доналд Тръмп пледира невинен пред съда в Маями по историческите обвинения за злоупотреба със секретни документи. Той е първият американски президент – бивш или настоящ, срещу когото се води дело за федерални престъпления.

Със скръстени ръце, в тъмен костюм и червена вратовръзка, с каменно изражение Доналд Тръмп запази мълчание по време на второто си явяване пред съда тази година. Той изслуша общо 37 обвинения срещу себе си, във връзка със секретните документи, които неправомерно е задържал след напускането на Белия дом.

Въпреки тежестта на обвиненията, коментират анализатори, Тръмп ще се опита на монетизира казуса и да извлече максимална политическа полза от него, в опита си отново да спечели президентския пост.

Доналд Тръмп – бивш президент на САЩ:

„Според мен това е една измама, страната ни е манипулирана и корупмпирана, страната ни няма ефективни граници и има доста по-сериозни проблеми от този.“

Веднага след заседанието Тръмп отпътува към голфглуба си Бедминстър в Ню Джърси, където се срещна с поддръжниците си. Пред тях той се закани, че ако догодина отново бъде избран за президент, ще назначи специален прокурор, който да разследва президента Байдън и семейството му.

Най-ново

Единична публикация

Избрани