Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия подложи Украйна на нова масирана въздушна атака

[post-views]
Украйна заяви, че е взривила сондажна платформа в Черно море, използвана от Русия при нападения с дронове

Украйна преживя поредна нощ на масиран руски въздушен обстрел. Съобщения за експлозии идват от по-големите градове на страната, включително и столицата Киев. За сега няма данни за ранени или пострадали, но има информация за засегната инфраструктура.

Последната руска въздушна атака идва няколко часа, след като силите на Киев обявиха поредния малък успех във военната  си операция по освобождаването на окупираните от Москва територии.

По данни на украинското командване, руската армия ,при последния си въздушен терор ,е използвала иранските дронове-камикадзе Шахед, изстреляни от Азовско море, както и балистични ракети „Искандер“ и противовъздушните С-300.

И този път основната цел на атаката е била столицата Киев, като за сега няма информация за нанесени материални щети.

Съобщения за засегната критична инфраструктура обаче идват от западния град Лвов, където временно беше блокиран железопътния трафик. Градът се намира на 70 км от границата с Полша и се смята за ключов хъб за доставката на оръжия за Украйна.

Съобщения за експлозии идват и от южния град Запорожие, където са засегнати телекомуникационната инфраструктура и земеделски обекти, и където в едноименната област се водят активни военни действия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани