Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Две трети места за българските атлети на Европейските игри в Полша

[post-views]
Две трети места за българските атлети на Европейските игри в Полша

Две трети места за българските атлети на Европейските игри в Полша

Председателят на БОК Стефка Костадинова и генералният секретар Белчо Горанов бяха сред официалните лица на стадиона в Краков по време на тържественото откриване на Европейските игри в Полша. Церемонията постави началото на третото издание на мултиспортното събитие, което ще продължи до 2 юли с участието на над 7000 състезатели от 48 държави :

Знаменосци на българската делегация по време на дефилето на нациите бяха кануистът Ангел Кодинов и състезателката по спортно катерене Юлия Керемидчиева. 

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев изпрати специално послание до всички български участници в игрите с пожелание за успех и достойно представяне.

Във втория ден от игрите България спечели две трети места в лекоатлетическите стартове от втора дивизия на континенталната отборна надпревара. Божидар Саръбоюков се нареди трети в скока на дължина, 18-годишният възпитаник на Димитър Карамфилов регистрира резултат от 7.78 метра в последния си шести опит и така намери място сред първите трима. Саръбоюков остана само на 3 сантиметра от личния си рекорд на открито, който е 7.81 метра постигнати по-рано този месец.

На трето място се класира и Александра Начева в тройния скок. С постижението си от третия опит 13.67 м българката записа най-добър личен резултат за сезона и се нареди сред Топ 3 в турнира.

14 стотни от секундата не достигнаха на Станислав Станков да се нареди сред първите трима в бягането на 110 м с препятствия. С 13.94 сек. той остана четвърти.

Кристина Борукова финишира първа в по-слабата серия В от бягането на 400 м с препятствия, а резултатът й 58.98 сек й отреди шеста позиция в крайното класиране. Останалите ни атлети се наредиха извън челните шестици на дисциплините, в които участваха.

В края на втория от трите състезателни дни с 207 т. България запази деветото си място в отборната надпревара на втора дивизия на континенталната атлетика, като само първите три отбора се класират за елитната група.

В артистичното плуване с резултат 144.4315 т. деутът Далия Пенкова и Саша Митева зае в свободните изпълнения последното 12-о място, които им осигурява класиране напред, днес са финалните изпитанията за техника.

С пето място в серията си Веселин Вълчов и Ангел Стоянов намериха място сред полуфиналистите на двойка каяк 500 м, но там се наредиха шести и днес ще гребат във финал Б.

Днес, в третия ден от Европейските игри, България ще бъде представена в спортовете лека атлетика, кану-каяк, артистично плуване, карате и спортна стрелба.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани