Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След експлозия в Париж 50 души пострадаха, шестима са в тежко състояние

[post-views]
След експлозия в Париж 50 души пострадаха, шестима са в тежко състояние

Шестима души са в тежко състояние, а един човек остава в неизвестност след експлозия в Латинския квартал на Париж. Около 50 души са ранени при инцидента, предават световните медии, позовавайки се на данни от Прокуратурата във френската столица.

Продължава издирването на един човек в неизвестност, за когото се смята, че е затрупан под руините след взрива в Пети район на Париж и последвалия пожар. Друг, който по-рано беше обявен за изчезнал, вече е открит и хоспитализиран, заявиха от Прокуратурата.

Силна експлозия разтърси снощи историческата улица „Сен Жак“ между катедралата „Нотр дам“ и Сорбоната, като при взрива е разрушена и част от фасадата на Американската академия в Париж, където се обучават много чуждестранни студенти.

Много хора бяха принудени да напуснат домовете си и да потърсят временно убежище в специално открития общински център. Единствено късметът ни е спасил от огромна трагедия с множество жертви, посочват местните власти и допълват, че сред пострадалите има и три деца, чийто живот обаче е извън опасност.

Разследващите органи все още установяват причините за взрива, като на този етап всичко сочи, че става дума за изтичане на газ.

Най-ново

Единична публикация

Избрани