Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ивет Горанова спечели сребро в каратето от Европейските игри, а Тихомир Иванов е донесе злато в леката атлетика

[post-views]
Ивет Горанова спечели сребро в каратето от Европейските игри, а Тихомир Иванов е донесе злато в леката атлетика


Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова не успя да спечели титлата на турнира по карате от Европейските игри в Краков и остана със сребърен медал. В леката атлетика олимпийският финалист в скока на височина Тихомир Иванов донесе първият златен медал за България на Европейското отборно първенство от Втора лига в Хожув. Турнирът е в рамките на Европейските игри

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова не успя да спечели титлата на Европейските игри в Краков и остана със сребърен медал .

На финала в стил кумите, категория до 55 килограма при жените Горанова отстъпи с 0:2 точки на подгласничката си от Игрите в Токио Анжелика Терлюга.

Украинката реализира единственото точково отиграване 1:39 минути след началото на мача, когато ѝ бе присъдено „вадзари“.

По този начин Терлюга се реваншира за загубите си от Горанова във финала на Олимпийските игри в Токио и във финала на Европейските игри в Минск през 2019 година.

След сребърното отличие на каратистката ни Ивет Горанова, България прибави към активът си от игрите още един медал донесен от лекоатлета Тихомир Иванов.

Ивет Горанова спечели сребро в каратето от Европейските игри, а Тихомир Иванов е донесе злато в леката атлетика

Олимпийският финалист в скока на височина донесе първият златен медал на България на Европейското отборно първенство от Втора лига в Хожув. Турнирът е в рамките на Европейските игри, а по пътя до титлата Тихомир бе подкрепян и напътстван лично от световната рекордьорка в тази дисциплина при жените Стефка Костадинова. Председателят на БОК бе неотлъчно на трибуните по време на скоковете и непрекъснато даваше съвети между опитите на българина, който в момента тренира при изтъкнатия специалист Георги Помашки.

Тихомир спечели надпреварата в скока на височина с 224 см.

Иво Балабанов се нареди за втори път сред  първите трима на Европейските игри. След второто място на 3000 м с препятствия, сега атлетът от Благоевград отвоюва трета позиция в бягането на 5000 м с резултат 13:56,69 мин.

В скока на дължина Пламена Миткова се нареди пета с 6.42м.

В спортна стрелба Антоанета Костадинова се нареди шеста в дисциплината 10 метра въздушен пистолет със 196.2 т. във финала. Шампионка стана Клаудия Бреш от Полша. В същата дисциплина при мъжете Самуил Донков събра 576 т. в квалификациите и не се нареди сред първите осем в спора за златото. Костадинова и Мирослава Минчева ще участват и в надпреварата на 25 м. пистолет, която ще се състои в неделя.

На двойка каяк 500 м Веселин Вълчов и Ангел Стоянов финишираха осми във финал Б. С осмото си място в серията на каяк единично 200 м Александра

Михалашвили успя да се нареди за полуфиналите, където финишира седма. В петък тя ще стартира в същата дисциплина, но на 500 м.

При смесените двойки в артистичното плуване Христина Черкезова и Димитър Исаев се наредиха осми след техническите изпълнения.

В четвъртия ден от Европейските игри в петък, България ще бъде представена в спортовете кану-каяк, спортна стрелба, спортно катерене, стрелба с лък и таекуондо.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани