Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ивет Горанова: Не спечелих златото, защото не повярвах в силите си

[post-views]
Олимпийската шампионка Ивет Горанова спечели златен медал на Гран При турнира по карате в Братислава

„Не повярвах в собствените си сили, това ме лиши от златото на тези европейски игри“, това сподели специално за  БНР от Полша олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова.

Снимка: БОК, Любомир Асенов – LAP.bg

Вчера българката спечели сребърен медала в категория 55 килограма, след като във финала отстъпи пред украинката Анжелика Терлюга, в повтороение на финала от олимпийските игри в Токио.

„Аз сьм доволна от себе си. Започнах годината много зле и физически и психически. Не знаех дали мога да се върна на това ниво, на което бях. С този успех видях, че наистина съм си върнала моята форма, това което съм аз по принцип. Въпреки че не е злато, аз съм  щастлива за този успех. Все пак във финала играх с противник, който е много опитен. Познаваме се много добре, всичко е въпрос на секунди. Тя имаше по-добра тактика срещу мен и успя този път да спечели, но аз няма да оставят нещата така.Предстои световно, което е много по-важно от това състезание и там ще се опитам да обърна резултата“, сподели олимпийската шампионка.

„Изключително съм щастлива от победата ми в полуфинала, защото последните две срещи срещу туркинята записах загуби. Сега дадох всичко от себе си .Когато тя ме поведе с 3 на 1 точки, не се отказах. Повярвах, че могат да обърна резултата и да победя. Във финала аз не можах много да разгърна играта си. Нямах точни и хубави моменти. Малко беше хаотична цялата среща.Нямах конкретна идея. Грешката е само в мен, защото аз не си повярвах достатъчно за да я победя. Йована също е щастлива.Това ни е първия успех заедно като екип. Просто ми каза, че трябва да си вярвам още малко, защото на моменти ми пада увереността и започнах да се съмнявам в себе си. Наложи се тя да ми връща фокуса, да ме връща обратно в мача. Доволна е и и много щастлива“, допълни Горанова.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани