Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Британското разузнаване: Украйна бележи „постоянен напредък“ в контраофанзивата си

[post-views]
Продължава руската офанзива в Източна Украйна около градовете Северодонецк и Лисичанск

Британското министерство на отбраната днес съобщи, че украинската армия бележи „постепенен, но постоянен тактически напредък“ в окупираните от Русия части на страната, предаде ДПА.

Украинските сили се прегрупираха и отново предприемат големи настъпателни операции по три главни направления в Южна и Източна Украйна, посочи британското военно ведомство в редовната си сводка за конфликта, публикувана в „Туитър“.

Украинците се възползват от опита си от първите две седмици на контраофанзивата, за да усъвършенстват тактиката за нападение срещу дълбоката, добре подготвена руска отбрана, пише още в съобщението.

Силите на Москва пък са направили „значително усилие“ да напреднат в гористия район близо до Кремина в източната Луганска област.

Това вероятно е отражение на оставащите в сила заповеди на висшето руско ръководство да се премине в настъпление, когато това е възможно, посочва министерството като се позовава на разузнавателна информация.

Русия постигна някои малки успехи, но украинските сили предотвратиха пробив, пише в сводката.

От началото на пълномащабната война на Русия в Украйна британското министерство всекидневно публикува данни за развоя на военните действия. Москва обвинява Лондон в дезинформация.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани