Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Горещините в Европа взеха първа жертва, в Испания очакват екстремно високи температури

[post-views]
43 загинали за два дни от жегите в Испания

Високите температури в Европа взеха първата си жертва. 47-годишен фермер почина в Южна Испания, където тази седмица отчитат първия сериозен пик на летните жеги и общо четвъртата гореща вълна от началото на годината .

Южна Европа и в частност Испания вече преживя най-горещата година в историята си. В предходните месеци пролетта предложи истински летни темератури, но сега най-горещият сезон настъпва с пълна сила.

Предупреждения за екстремно горещо време са издадени за общо 24 провинции в 9 от областите на страната. На повечето места се очакват температури около и над 35 градуса, като в Севиля и Кордоба кодът за опасност е червен и се очаква живакът да надхвърли и 45 градуса по Целзий. В региона вече има и първа официална жертва – 47-годишен фермер, който орял под жаркото слънце.

Много е горещо, непоносимо е, споделят местните, а властите предупредиха гражданите и особено тези с хронични заболявания, да пият много течности и по възможност да не излизат в най-горещите часове на деня.

Наред с горещините, през седмицата се очакват и сериозни летни бури в централните и северните части на Пиренейския полуостров.

Най-ново

Единична публикация

Избрани