Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Опозиционерът Алексей Навални от затвора: „Режимът на Путин е най-голямата заплаха за Русия“

[post-views]
Стана ясно къде е затворен Навални

Руският опозиционен лидер Алексей Навални определи режима на президента Владимир Путин като най-голямата заплаха за Русия. Това беше първият коментар на арестувания опозиционер след бунта на наемниците от „Вагнер“ срещу Москва.

Лидерът на руската опозиция Алексей Навални, който остава в затвора, направи в социалните мрежи първи коментар по повод проваления метеж на ЧВК „Вагнер“ срещу Кремъл.

Също като вас не разбирам много добре какво се случи през уикенда, пише Навални, но все пак станаха ясни няколко неща – не Западът или опозицията свалиха руските хелокоптери и не те доведоха страната до ръба на гражданска война, направи го Путин още като амнистира всички тези престъпници. Най-голямата заплаха за Русия е режимът на Путин, и то дотолкова, че дори с разпада си ще повлече надолу цялата страна, заяви опозиционният лидер и настоя, че преходът към ново управление минава само и единствено през свободни избори.

Припомняме, че походът на наемниците от „Вагнер“ предизвика най-голямата политическа криза в Русия от десетилетия. След споразумение с Кремъл лидерът на частната военна компания – Евгений Пригожин се установи в Беларус, като президентът Александър Лукашенко потвърди, че е разубедил руския си колега да „ликвидира“ метежника.

Александър Лукашенко – президент на Беларус:

„Разбира се, че можехме да го убием и казах на Путин – ще го направим, няма проблем. Ако не стане от първия опит, от втория. Но го посъветвах  да не го прави.“

Лукашенко потвърди и че преотстъпва на напусналите Русия наемници изоставена военна база в страната. Силите на „Вагнер“ няма да се използват за охрана на очакваните от Москва ядрени оръжия, увери беларуският президент.

Най-ново

Единична публикация

Избрани