Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Журналисти показаха сателитни снимки на полевия лагер на „Вагнер“ в Беларус

[post-views]
Журналисти показаха сателитни снимки на полевия лагер на „Вагнер“ в Беларус

Беларуската служба на Радио „Свобода“ публикува сателитни снимки на това, което се смята за полеви лагер на “ вагнеровците“ в село Цел в Беларус.

Селището е разположено на около 90 км от столицата Минск.

На снимките се вижда военна част в село Цел на 17 и 27 юни. Там се появяват платформи: те биха могли да бъдат палатки със същия размер или едрогабаритно оборудване на „вагнеровците“, допускат журналистите.

„На снимката се виждат две платформи.

Тази от северната страна е с размери 270 на 170 метра. Тази от източната страна е с размери 200 на 160 метра. На тези площадки могат да се видят повтарящи се обекти. Това може да е комбинация от палатки с подобни размери както в руския военен лагер на полигона Обуз-Лесновка или оборудване с големи размери“, казват журналистите.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ежедневно получава доклади за ситуацията на украинско-беларуската граница. Във връзка с преместването на вагнеровците в Беларус той увери, че ситуацията все още е под контрол.

Цялото ръководство на групата „Вагнер“ вече е в Беларус. Беларуската им база е дори по-близо до Москва, отколкото бившите полеви лагери. Игор Гиркин, руски военнопрестъпник, заяви това в своя канал в „Телеграм“.

Полският президент Дуда вече изрази загриженост, че вагнеровците могат да създадат своя база буквално на границите на Европейския съюз.

Източник: news.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани