Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Волейболистките ни поведоха на Полша, но записаха нова загуба в Лигата на нациите

[post-views]
Волейболистките ни поведоха на Полша, но записаха нова загуба в Лигата на нациите

Женският национален отбор на България по волейбол загуби с 1:3 гейма от Полша в среща от турнира Лига на нациите. Българките направиха впечатляващ обрат в първия гейм, но за съжаление допуснаха поражение. „Дружина полска“ демонстрира, че е един от най-постоянните отбори в турнира през тази година

България остава на 14-о място в класирането с 2 победи, 9 загуби и общо 8 точки. Полша е лидер в подреждането с 9 успеха от 11 изиграни двубоя.

Селекционерът Лоренцо Мичели избра в титулярния състав да започнат Петя Баракова, Мария Йорданова, Радостина Маринова, Елена Бечева, Мира Тодорова, Борислава Съйкова и либерото Мила Пашкулева.

България поведе с 1:0 гейма срещу Полша сред обрат в края на първата част и бе близо до успех и във втората за потенциална преднина от 2:0, но допусна изравняване, а по-късно и поражение.

В първия гейм българките изравниха при 18:18, но Полша успя да се откъсне с 24:21. Националките ни не се предадоха. Маринова намали изоставането на 22:24, а след блокада на Борислава Съйкова резултатът стана 23:24. Малко по-късно след нова успешна атака на Бечева българките обърнаха резултата и в крайна сметка спечелиха гейма с 28:26.

Втората част също бе много равностойна и нито един от двата тима не поведе с повече от 3 точки до 18:16 в полза на България след добри отигравания на Йорданова и Маринова. Полякините обаче отговориха със серия от 8 точки и взеха частта с 25:19.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани