Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Съвместна българо-американска подготовка ще се проведе на Учебен полигон „Ново село“

[post-views]
Съвместна българо-американска подготовка ще се проведе на Учебен полигон „Ново село“

На Учебен полигон „Ново село“ започва съвместна българо-американска подготовка, която ще продължи до 31 декември 2023 г. В нея ще участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

За целите на подготовката от днес, 30 юни, до края на месец юли ще се извърши предислоциране на американски военнослужещи с необходимата екипировка, щатно въоръжение, бойни машини, транспортна, спомагателна и ремонтна техника.

В рамките на съвместната тренировка ще бъдат провеждани стрелби на Учебен полигон „Ново село“ и тренировъчни полети на военните хеликоптери.

Такъв тип съвместна подготовка се провежда в нашата страна от 2019 г. в изпълнение на плановете за учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

Ученията повишават способностите на българските въоръжени сили за изпълнение на конституционните задължения по отбрана и защита на териториалната цялост на страната и допринасят за оперативната съвместимост в системата за колективна отбрана.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани