Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украинската армия отблъсна ново руско настъпление в Донецка област

[post-views]
Украинската армия отблъсна ново руско настъпление в Донецка област

Украинската армия отблъсна ново руско настъпление в Донецка област
Снимка: ukrinform.ua

Украинската армия е спряла ново мащабно руско нападение по фронта в източната Донецка област, съобщи командването на страната. През изминалата нощ украинската противовъздушна отбрана е отразила и нападение с безпилотни самолети срещу военни цели в Запорожка област, предаде украинската информационна агенция УНИАН.

Украинската армия е спряла руско настъпление по направлението Лиман, Авдеевка и Маринка, както и е поела инициативата по флангове на врага при град Бахмут, Донецка област.

Макар и бавно украинската армия провежда настъпателни операции към градовете Милитопул и Бердянск, в южната Запорожка област, като в същото време се окопава и изравнява фронтовата линия, допълва украинското командване.

През изминалата нощ украинската противовъздушна отбрана съобщи, че е отразила масирана въздушна атака с ирански дронове самоубийци „Шахед“, както и противовъздушни ракети С-300 срещу военни и цивилни цели в Запорожка област. Не се съобщава за жертви.

Според военните, дроновете са изстреляни от района на Азовско море.

Отвъд военните действия в Киев пристигна, на необявена визита ,бившият американски вицепрезидент Майк Пенс, който увери президента Володимир Зеленски, че подкрепата на САЩ за Украйна ще остане непоклатима.

В Киев пристигна и световно известната защитничка на околната сред Грета Тунберг, с представители на други организации, които искат да разследват Русия за причиняването на екологична катастрофа след взривяването на язовира Каховка, в Херсонска област в началото на месеца.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани