Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

МЗ удължава до 21 юли срока за подаване на заявления за субсидии за Кампания 2023

[post-views]
МЗХ предвижда по-дълъг срок за подаване на документи за подпомагане

От Министерството на земеделието съобщават, че срокът за подаване на заявления за субсидии за тазгодишната кампания е удължен до 21 юли.

Целта е да се даде възможност фермерите да се запознаят с промените в Стратегическия план, които се прилагат за първа година, и да имат по-голям избор на мерки за подкрепа.

Фонд „Земеделие“ и Агенцията по храните ще да изготвят и поддържат на своите сайтове пълен набор от образци на документи, планове и всички нужни за кандидатстването документи.

С цел намаляване на административната тежест за фермерите е предвидено изготвяне от ДФ „Земеделие’ и публикуване на образци на Плана за управление на хранителните вещества, Плана за паша, както и на документа, издаван от агроном, доказващ, че трайните насаждения са в период на плододаване.

За по-голяма яснота, във връзка с прилагането на  Екосхемата за запазване и възстановяване на почвения потенциал и зеленото торене, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) се задължава да поддържа на официалната си интернет страница актуална извадка на регистрираните за пускане на пазара и употреба органични подобрители на почвата, органични торове, микробиални торове и растителни биостимуланти. Уеднаквени са и сроковете за представяне на документи за закупени сертифицирани и стандартни семена и посадъчен материал, със сроковете за представяне на документи, с които се удостоверяват получените добиви и реализираните на пазара количества плодове и зеленчуци, посочват още от земеделското министерство.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани