Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хеликоптерът, летял ниско над „Градина“, хвърлял 100-доларови банкноти с образа на Тодор Живков

[post-views]
Хеликоптерът, летял ниско над „Градина“, хвърлял 100-доларови банкноти с образа на Тодор Живков

Хеликоптерът, който е летял опасно близко над хората на къмпинг „Градина” е хвърлял 100-доларови банкноти с лика на Тодор Живков. Днес служители от заведенията на плажа все още почистваха разпилените хартии по пясъка, предаде БГНЕС.

Министерството на транспорта проверява случая. Хеликоптерът е летял над плажа сутринта на 1 юли. По това време е имало хора, които са празнували Джулая. От хеликоптера са хвърляни 100 доларови банкноти с лика на Тодор Живков.

За ситуацията разказва спасителят на плажа Станимир Коларов: „Колегите разказват, че хеликоптерът е слязъл доста надолу. Най-вероятно пилотът е бил професионалист, не вярвам да е някой случаен! Но все пак е опасно“.

„Като цяло пълна глупост! Хората са се събрали да празнуват и някой с хеликоптер да им кръжи на главата и да им хвърля банкноти на Тодор Живков, това е глупост. Добре, че не е станало нещо фатално! „ казва за БГНЕС туристът Илиан Кацаров.

Според работещите на къмпинга обаче хората на плажа са се забавлявали. Нямало е паника.

От транспорното министерство уточняват, че съгласно изискванията хеликоптерът е трябвало да лети на минимум 300 метра над плажа. Друго нарушение е, че е забранено изхвърляне на предмети от борда на летателното средство. За този полет пилотът Веселин Стоянов е нямал разрешение. Ако бъде установено нарушение, ще бъде отнет лиценза на пилота и авиационния оператор.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани