Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Полша засилва полицейското присъствие по границата с Беларус

[post-views]
Полша засилва полицейското присъствие по границата с Беларус

Полша планира да засили полицейското присъствие по границата си с Беларус, предаде Ройтерс. Вътрешният министър на страната Мариуш Камински обяви, че страната ще изпрати там допълнително 500 униформени.

Новите мерки идват, след като вчера полските граничните власти съобщиха, че 187 души са опитали да пресекат нелегално границата й с Беларус, за да влязат в страната.

Министър Камински уточни, че новите 500 полицаи ще се присъединят към вече разположените там 5000 гранични служители и 2000 военни, грижещи се за сигурността и реда по границата.

Преди дни ръководителят на полската национална служба за сигурност Яцек Сиевиера изрази опасение от риска, който представляват за сигурността на страната му и тази на Европа разположените в Беларус бойци на частната военна компания Вагнер.

Той предупреди, че наемниците, които бяха пратени в бившата съветска република след неуспешния опит за метеж в Москва, могат да използват мигрантите от Африка и други места, където паравоенната група действа, за да дестабилизират Централна и Източна Европа, предупреди полски началник по сигурността.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани