Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще присъства на заключителния етап на учението на многонационалната бойна група „Enhanced Vigilance Activity – 23“

[post-views]
Министър Тагарев: С помощта за Украйна не нарушаваме нормативите за запаси на нашата армия

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще присъства утре, 5 юли, на заключителния етап на учението „Enhanced Vigilance Activity -23“, което се провежда на учебен полигон „Ново село“ с участието на военнослужещи от италианската бригада „Пинероло“, многонационалната бойна група с рамкова държава Италия, на която България е страна-домакин, и военни формирования от Сухопътните войски. Участниците в учението ще демонстрират способности при водене на отбранителни бойни действия. Те ще бъдат наблюдавани от началниците на отбраната на България и на Италия адмирал Емил Ефтимов и адмирал Джузепе Каво Драгоне, висши офицери от българската и италианската армия и от структури на НАТО. В деня на демонстрации на учението са поканени да присъстват представители на държавни институции, народни представители, военни аташета, акредитирани в нашата страна.

Успоредно с демонстрациите на способности в рамките на учение „Enhanced Vigilance Activity -23“ на учебен полигон „Ново село“, гостите ще могат да наблюдават и действията на участниците в свързаното тактическо учение „Ответен удар“, което се провежда на учебен полигон „Корен“ посредством комуникационно-информационна система за видеонаблюдение.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани