Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Външните министри на Турция и САЩ обсъдиха разширяването на НАТО, зърнената сделка и борбата със синтетичната дрога

[post-views]
Блинкън и високопоставен съветник на Зеленски обсъдиха сближаването на Украйна с НАТО

Турският министър на външните работи Хакан Фидан е разговарял по телефона с американския държавен секретар Антъни Блинкън, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

По време на разговора двамата са обсъдили разширяването на НАТО, зърнената сделка и сътрудничеството в борбата срещу заплахата, която синтетичните наркотици представляват, в контекста на предстоящата международна виртуална среща по въпроса на 7 юли.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще бъде домакин на срещата на министерско равнище, на която ще бъде поставено началото на Глобална коалиция за справяне със заплахите от синтетични наркотици, съобщи Държавният департамент на САЩ. Министерската среща ще осигури основата за обединяване на съвместните усилия за предотвратяване на производството и трафика на незаконни синтетични наркотици, за идентифициране на нововъзникващи тенденции и модели на употреба на наркотици и за реагиране на въздействието им върху общественото здраве, се посочва в съобщението, публикувано на сайта на американското външнополитическо ведомство.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани