Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Володимир Зеленски посети Змийския остров в Черно море за 500-ия ден от руската агресия

[post-views]
Зеленски заяви, че Украйна обмисля да смени няколко висши държавни служители и то не само в армията

Украинският президент Володимир Зеленски посети днес Змийския остров в Черно море, за да отбележи 500-ия ден от пълномащабното нахлуване на Русия в страната му, предаде ДПА.

Президентът отдаде почит на украинските герои и изрази благодарност към всички, които през последните 500 дни се борят срещу руската агресия, отбелязва БТА.

Видео от посещението беше публикувано от държавния глава в социалните мрежи, съобщи кореспондент на информационна агенция Укринформ.

„Днес сме на Змийския остров, нашия Змийски остров, който никога няма да бъде завладян от окупатора, както и цяла Украйна. Защото ние сме страна на смелите. Днес почетохме нашите украински герои, всички воини, които се сражаваха за този остров, които го освободиха. И макар това да е едно малко парче земя в средата на нашето Черно море, то е чудесно доказателство, че Украйна ще си върне всяка част от територията си! Оттук, от това място, искам да благодаря на всеки един от нашите воини за тези 500 дни! На нашите въоръжени сили, на нашето разузнаване, на граничарите, на Националната гвардия, на Службата за сигурност на Украйна, на Националната полиция, на нашите сигналисти, на нашия народ. Благодаря на всички, които се сражават за Украйна“, заяви държавният глава.

Свободата, която всички украински герои от различни времена са искали за Украйна и която трябва да бъде извоювана точно сега, ще бъде почит към всички, дали живота си за Украйна, заяви Зеленски и допълни:

„Ние със сигурност ще победим“.

Президентът остави посвещение на паметна плоча на Змийския остров, поставена да напомня за освобождаването на Змийския остров от украинските сили за отбрана на 30 юни 2022 г., отбелязва Укринформ.

На 500-ия ден от пълномащабното нахлуване украинският президент Володимир Зеленски присъди званието „Герой на Украйна“ на 49 защитници на страната, 46 от тях – посмъртно, предаде агенция УНИАН.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани