Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Гърция, Румъния и Сърбия

[post-views]
Гълъб Донев: Мястото на България е в Шенген,няма да допуснем българската граница да се използва за вътрешнополитическа употреба

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Гърция, Румъния и Сърбия, по данни към 6:00 ч., съобщават от Главната дирекция „Гранична полиция“ на сайта си.

Трафикът е интензивен на вход и изход на всички ГКПП на границата с Гърция. Препоръчва се на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“.

През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, припомнят от „Гранична полиция“.

На границата с Турция трафикът е нормален на всички ГКПП.

Интензивен е трафикът на вход и изход на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Румъния.

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“ („Липница“ и „Крушари“), „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 ч. до 20:00 ч.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход и изход ГКПП „Калотина“. Извършват се строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства и времето да преминавана на пункта може да се удължи.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани