Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военната помощ за Украйна категорично засилва способностите на Българската армия

[post-views]
Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще участва в съвместна сесия на Съвета „Външни работи“ в Люксембург

Във връзка с медийни запитвания за коментар относно изявление на вицепрезидента Илияна Йотова, Министерство на отбраната заявява:

Тревожно е, че президентската институция манипулира общественото мнение с неверни внушения за военната помощ за Украйна и така подхранва кампанията по дезинформация, която се води срещу България. Като подменя информацията за това, което страната ни е готова да предостави като помощ, с това, което Украйна иска от България, вицепрезидентът заблуждава обществеността.

Министерството на отбраната има пълната подкрепа от правителството за военната помощ за Украйна, определена с решение на Народното събрание. Подкрепата категорично няма да застраши боеспособността на българската армия и възможностите на държавата ни да се защитава. България ще предостави боеприпаси, които са към края на своя ресурс, но са в годно състояние. Те са извън нормативите за поддържане на запаси и осигуряване на подготовката на армията.

Обръщаме внимание, че с днешния си опит да разклати стабилността на редовното правителство, вицепрезидентът насажда страх и разединява, вместо да обединява нацията.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани