Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Румъния, Гърция и Сърбия

[post-views]
Близо 4 часа чакат леките коли и автобусите на „Кулата“, за да влязат в Гърция

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Румъния, Гърция и Сърбия, съобщиха от ГД „Гранична полиция“ на  сайта си. Информацията за трафика е към 6:00 часа.

На границата с Румъния движението е интензивно на вход и изход на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/„Липница“ и „Крушари“/„Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Трафикът на ГКПП „Кула“ и ГКПП „Маказа“ е интензивен на вход и изход за леки автомобили. На 6 юли беше проведена среща на директора на ГДГП гл. комисар Антон Златанов с ръководството на полицейската дирекция в Серес, в резултат на което е синхронизирана съвместната дейност на ГКПП „Кулата-Промахон“. Времето за изчакване на гражданите на ЕС е сведено до минимум, съобщиха още от „Гранична полиция“.

Граничните власти препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване, освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия движението е интензивно на вход на ГКПП „Калотина“ за леки автомобили и на изход за товарни автомобили. В зоната на ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Нормално се осъществява движението по границите с Република Северна Македония и Турция.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани