Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Киев заяви, че през последната седмица украинските сили са отвоювали още територии на юг и изток и че са постигнали успехи край Бахмут

[post-views]
Киев заяви, че през последната седмица украинските сили са отвоювали още територии на юг и изток и че са постигнали успехи край Бахмут

Украинската заместник-министърка на отбраната Ханна Маляр каза, че през последната седмица украинската армия си е върнала контрола върху около 10,2 квадратни километра в Южна Украйна и около четири квадратни километра на изток, предаде Ройтерс.

Освен това украинските въоръжени сили са отвоювали основни командни височини около Бахмут и са установили контрол върху входовете и изходите на разрушения град, допълни Маляр.

Украинската армия каза, че от началото на контраофанзивата си е върнала контрола върху близо 169 квадратни километра на южния фронт и около 24 квадратни километра в района край Бахмут.

„Всички ние искаме да действаме по-бързо, защото всеки ден коства нови загуби за украинците. Напредваме. Не сме спрели“, каза президентът Володимир Зеленски в интервю за американската телевизия Ей Би Си в навечерието на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да провери достоверността на информацията от независим източник и допълва, че Русия не признава твърденията на Украйна за отвоюваните територии.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани