Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кремъл каза, че няма да преустанови връзките си със Запада, още били нужни канали за диалог

[post-views]
Западът се опитва да демонизира Русия, заяви говорителят на Кремъл

Кремъл заяви днес, че знае „много добре“, че НАТО и САЩ осигуряват разузнавателна информация за Украйна, но това не е причина да се преустановят дипломатическите отношения с тях след атаката срещу моста, свързващ Русия с Крим, предаде Ройтерс.

„В моментите, в които ситуацията се изостря най-силно, ние имаме нужда от канали за диалог“, заяви пред репортери говорителят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков. Той бе запитан за коментар на думите на говорителката на руското външно министерство – Мария Захарова, по-рано днес.

Без да представи доказателства в подкрепа на информацията си, тя обвини Украйна в извършването на среднощната атака срещу Кримския мост със съдействието на Великобритания и САЩ, припомня Ройтерс.

„Ние знаем много добре колко мащабна е координацията между режима в Киев, Вашингтон, няколко европейски столици и НАТО“, каза Песков.

„Прекрасно знаем какъв обем информации постъпва постоянно в Киев и от Североатлантическия алианс, и от Вашингтон, затова нямаме никакви илюзии в това отношение“, допълни говорителят, цитиран от ТАСС.

Песков посочи, че репортерският въпрос за вероятността от преустановяване на дипломатическите отношения със Запада не е „докрай коректен“, защото съществува необходимост да се държат каналите за диалог открити.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани