Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Най- малко 40 станаха жертвите на наводненията в Южна Корея

[post-views]
Най- малко 40 станаха жертвите на наводненията в Южна Корея

Най-малко 40 станаха жертвите на наводненията и свлачищата, вследствие на поройните дъждове в Южна Корея. Девет души са в неизвестност, а над 30 са пострадали. Спасителните операции продължават.

Най-тежка е ситуацията в централните и южните райони на Южна Корея, където поройните дъждове причиниха наводнения и свлачища.

Символ на разигралата се трагедия през уикенда се оказа наводнения подлез в град Чонджу, където властите откриха телата на 13 души издавили се в автомобилите си, след придошлите води на преляла река.

В района продължават спасителни операции, като екипите се надпреварват с времето, за да отводнят дългия 685 метров тунел. В издирването на оцелели участват и водолази.

За голям брой загинали се съобщава в централните планински части на Южна Корея, където свлачища са унищожили десетки къщи, и принудиха властите да проведат масова евакуация.

Според метеоролозите лошото време ще се задържи и в близките дни.

Южна Корея преживява един от най-интензивните си летни мусонни сезони в историята, като проливните дъждове през последната седмица причиниха наводнения, свлачища и прекъсвания на електрозахранването в цялата страна.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани