Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев и извънредният и пълномощен посланик на Грузия Н. Пр. Отар Бердзенишвили обсъдиха сътрудничеството в отбраната

[post-views]
Министърът на отбраната Тодор Тагарев и извънредният и пълномощен посланик на Грузия Н. Пр. Отар Бердзенишвили обсъдиха сътрудничеството в отбраната

Двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха министърът на отбраната Тодор Тагарев и Н. Пр. Отар Бердзенишвили, извънреден и пълномощен посланик на Грузия на среща днес, 19 юли, в Министерството на отбраната.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев изтъкна важността на сътрудничеството в Черноморския регион за ситуационната осведоменост в динамичната среда за сигурност и значението на обмяната на информация. Той подчерта приноса на България към мисията на Европейския съюз за наблюдение в Грузия, обучението на грузински военнослужещи, повишаването на оперативната съвместимост и изграждането на способности чрез двустранни учения и съвместна подготовка.

Н. Пр. Отар Бердзенишвили изказа благодарност за партньорството и подкрепата, които страната ни оказва на Грузия. Двамата изразиха готовността си за активизиране на сътрудничеството в областта на отбраната и обмяната на опит между двете страни.

На срещата присъстваха съветникът на министъра на отбраната Радостин Илиев, началникът на отдел „Двустранно и регионално сътрудничество“ Даниела Григорова и съветникът на посланика на Грузия в България Ана Давиташвили.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани