Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северномакедонският Шкупи е съперникът на Левски във втория кръг от квалификациите на Лигата на конференциите

[post-views]
Северномакедонският Шкупи е съперникът на Левски във втория кръг от квалификациите на Лигата на конференциите

Изиграха се 30 реванша от първия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Северномакедонският Шкупи направи равенство с литовския Хагелман и след победа с 5:0 в първия мач продължава във втория кръг от квалификациите, където ще играе с един от българските представители в турнира – Левски 

В първия мач за вечерта отборът на Марибор бе близо до ранно отпадане от Европа, но постигна обрат срещу тима Биркиркара и спечели с 2:1. Така словенците продължиха в следващата фаза на турнира с общ резултат 3:2. Междувременно в други два мача се стигна до продължения, след като за втора поредна седмица се стигна до равенство в редовното време. Първо, отборите на ФК Санта Колома надделя с 2:0 срещу Пенибонт, докато Б36 Торсхавн взе гостуването си на Пайде със същия резултат. И двете срещи завършиха при резултат 0:0 в редовното време.

Страхотно зрелище предложиха съставите на Юръп ФК и Дукаджини. Гостите от Косово бяха взели първия мач с минималното 1:0, а в реванша записаха нова победа с 3:2.

Македония (Гьорче Петров), за който се състезава Антон Карачанаков загуби с 1:4 от латвийския РМС и напусна турнира с общ резултат 1:5.

Отборът на Пюник  спечели с 3:0 при гостуването си на Транс Нарва. Арменците се класират напред с общ резултат 5:0.

Литовският Панавежис се поизмъчи срещу молдовския Милсами, но в крайна сметка победи с 1:0 и след 2:2 в първия двубой продължава напред към втория кръг от пресявките.

Отборите на Хонка и Тобол записаха нулево равенство, което прати гостите от Казахстан в следващия кръг, защото те спечелиха преди седмица с 2:1.

Словашкият Жилина победи с 2:1 естонския Левадия и се класира напред с общ резултат 4:2.

Грузинският Дила Гори спечели с 2:0 срещу словашкия Дунайска Стреда и продължи напред с общ резултат 3:2.

Железничар не успя преди седмица да вземе домакинството си на Динамо (Минск), но в реванша победи с 2:1 и се класира напред с общ резултат 4:3.

Друг молдовски отбор – Зимбру, успя да преодолее първия кръг на квалификациите на третия по значимост турнир в Европа. Футболистите от Кишинев преди седмица направиха равенство 1:1 срещу тима на Ла Фиорита, но в реванша стигнаха до минимален успех от 1:0.

Грузинският Динамо (Батуми) отстъпи на албанския Тирана с 1:2 и след 1:1 в първия мач напусна Лигата на конференциите.

Отборите на Неман и Вадуц направиха равенство 1:1, като домакините от Беларус продължават напред с общ резултат 3:2.

Отборът на Акурейри победи с 2:0 тима на Кона’с Куей и продължи напред с общ резултат 4:0. Същият резултат постигна и Прогрес от Люксенбург срещу косовския Гиляни и се класира в следващия кръг на състезанието след като двата отбора записаха равенство 2:2 в първия мач преди седмица.

Отборите на Викиингур и Интер Клуб Ескалдес завършиха наравно 1:1, като гостите от Андора продължават напред с общ резултат 3:2.

Арменският Алашкерт прегази Арсенал (Тиват) с 6:1 и отстрани черногорците с общ резултат 7:2.

Викингур от Исландия победи латвийския Рига с 1:0, но отборът от острова отпадна, заради загуба в първия мач с 0:2.

Отборите на Космос и Сутиеска (Никшич) завършиха наравно 1:1, като гостите от Черна Гора продължиха след победата си с 1:0 преди седмица.

Влазня от Албания бе по-силен от Линфийлд от Северна Ирландия и победи с 1:0, но не успя да се класира напред, отпадайки с общ резултат 2:3.

Дери Сити постигна минимален успех с 1:0 срещу тима на Торсхавън от Фарьорските острови, като за северноирландците това се оказа достатъчно след нулевото равенство миналата седмица.

Ирландският Дъндолк се разправи с 3:1 срещу Магпис от Гибралтар и също след нулево равенство в първия мач се класира във втория кръг от пресявките.

Арарат Армения и Егнатия от Албания направиха голово шоу 4:4, което не бе достатъчно при резултат 1:1 в първия мач и нещата стигнаха до дузпи. Там победители станаха арменците..

Миналогодишният съперник на ЦСКА – София от състезанието – Сейнт Патрикс отстъпи с 2:3 на Дюделанж, въпреки че водеше с 2:3. Гостите от Люксембург се класираха напред, след като спечелиха първия мач с 2:1.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани